Giften (ANBI)

Op deze pagina vindt u de gegevens van de Protestantse gemeente te Boxmeer in het kader van ANBI en giften.

ANBI - RSIN

Onze kerkelijke gemeente kent twee rechtspersonen, te weten:

  • de Protestantse gemeente te Boxmeer
  • de Diaconie van de Protestantse gemeente te Boxmeer

 

Beide rechtspersonen zijn Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) op grond van een groepsbeschikking die door de belastingdienst is afgegeven aan de Protestantse Kerk Nederland; tevens hebben beide rechtspersonen een eigen Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden InformatieNummer (RSIN):

  • RSIN Protestantse gemeente te Boxmeer: 003796450
  • RSIN Diaconie van de Protestantse gemeente te Boxmeer: 824134291

 

KvK -nummer 621275551.

 

Om aan de ANBI-eisen te voldoen, is er een publicatieplicht voor nader omschreven informatie. De links hieronder verwijzen naar deze gewenste ANBI-gegevens:

Kerkbalans

Een belangrijk deel van de inkomsten van onze gemeente komt uit de actie Kerkbalans. Bij deze jaarlijks terugkerende actie zeggen gemeenteleden een bedrag toe, dat zij dat jaar willen bijdragen. Deze bijdrage mag - indien gewenst - in de vorm van een periodieke gift worden gedaan. Hieronder wordt uitgelegd waaraan zo'n gift moet voldoen om dit belastingtechnisch zo aantrekkelijk mogelijk te kunnen doen.

Periodieke gift

Wie aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) een gift geeft, mag het bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. In dat geval moet er een schriftelijke overeenkomst zijn met de ANBI (onze gemeente) waarin is vastgelegd dat u minimaal 5 jaar (ongeveer) hetzelfde bedrag schenkt. Voor periodieke giften geldt geen drempelinkomen of maximum aftrekbaar bedrag. Het is niet meer nodig om dit door een notaris vast te laten leggen.  Op de website van de belastingdienst is een schenkingsformulier te downloaden overeenkomst periodieke giften. Hierboven treft u het RSIN aan dat u op het formulier in moet vullen.

Contact

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met de penningmeester Wim Simmelink (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

  • Het bankrekeningnummer van de gemeente is NL08 RABO 0108 7242 04
  • Het bankrekeningnummer van de Diaconie is NL80 INGB 0003 4150 17
  • Het bankrekeningnummer voor de actie Kerkbalans is NL72 RABO 0373744706
    ( t.n.v.: CvK PG Boxmeer inz. rek. Kerkbalans).