JEUGD

De ambtsgroep Jeugd heeft als doelstelling om voor de jeugd binnen de kerk speciale activiteiten te organiseren. Door middel van deze activiteiten wordt de jeugd een zekere meerwaarde meegegeven, die van betekenis kan zijn in hun verdere levensloop. De jeugdouderling is verantwoordelijk voor de coördinatie van de activiteiten van de jeugdgroepen.

Jeugdgroepen

• Oppasdienst
Doordat er bijna geen kleine kinderen meer zijn tijdens de kerkdiensten is er geen vaste oppas meer voor kinderen tot 4 jaar.

Als er wel ouders met kleine kinderen voor de oppasdienst zijn, zal de dienstdoende ambtsdrager iemand uit de kerk vragen om op te passen. Ouders kunnen zich vóór het begin van de kerkdienst melden in ‘De Ontmoeting’ (het zaaltje achter de kerk) en vragen naar de ouderling van dienst. Deze zal dan zorgen dat er oppasdienst geregeld wordt.

• Kindernevendienst
Voor de kinderen van het basisonderwijs is er tijdens de kerkdienst de kindernevendienst. Naast de wekelijkse kindernevendienst worden er speciale activiteiten georganiseerd, zoals elk jaar een Kindernevendienstdag, een project tijdens de adventstijd en tijdens de veertigdagentijd. Deze projecten worden afgesloten met een gezinsdienst op eerste Kerstdag en eerste Paasdag.

Er wordt gewerkt met de methodes van Kind op Zondag en Bijbelbasics.

Let op: tijdens schoolvakanties zijn er niet altijd kindernevendiensten. Neem voor zaterdag contact op met de commissie via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kunnen dan zorgen dat er toch begeleiding aanwezig is.

Meer informatie vindt u hier.

• Jeugdkapel
De naam Jeugdkapel komt vanuit het verleden waarbij er gedurende de kerkdiensten bijeenkomsten werden gehouden voor de jongeren vanaf de middelbare school leeftijd in de Nepomukkapel tegenover ons kerkgebouw. Helaas is de kapel al geruime tijd hiervoor niet meer geschikt waardoor we de bijeenkomsten op zondag in jeugdruimte van onze kerk hebben gehouden. Deze bijeenkomsten op zondag zijn vervangen door bijeenkomsten op vrijdagavond. De naam Jeugdkapel hebben we behouden voor de jeugdactiviteiten.
Meer informatie vindt u hier